Theezakjes Dael's Droum

Vanaf € 6,25

Dé Blanche Dael huismelange met fruitaroma's en bloemen. Een theespecialiteit die door zijn subtiele fruitige smaak nooit verveelt. Deze thee wordt ook wel de 'Droum vaan Mestreech' thee genoemd. 

 

Onze theebuiltjes zijn gemaakt van plantaardig materiaal (PLA). Voorlopig zijn ze nog alleen biologisch afbreekbaar in een industriële composteringsinstallatie. De thee zelf kunt u in de gft-bak gooien, het zakje zelf moet hierdoor nog bij het restafval.

Meer informtie
Soort Zwart
Smaakomschrijving Fruitige, friszoete thee op basis van bloemen en vruchten.
Ingrediënten Zwarte thee, saffloer, korenbloemblad, aardbeiblad, zonnebloembloesemblad en diverse plantaroma's
Zetwijze Laat het theezakje zonder te 'dompelen' 3 minuten trekken in vers gekookt water (±95°C.).
Herkomst Sri lanka

ZWARTE THEE

Thee is een rustgevende en verkwikkende drank met een rijke cultuur en geschiedenis. Je drinkt een kop thee al voor een paar centen, maar als je er voor openstaat is thee een fascinerende ontdekkingsreis.

Thee wordt uitsluitend gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensis-plant. Dranken die gemaakt worden met andere ingrediënten mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Die noemen we infusies. Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende (naaldvormige) blaadje en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two-leafs-and-a-bud'. Met die vers geplukte blaadjes maakt men vervolgens zwarte thee, oolong thee, groene thee en gefermenteerde thee. 

Wanneer de theebladeren zijn geplukt laat men ze verwelken totdat ze slap en rubberachtig zijn. Daarna rolt en kneust men ze om de bladsappen (enzymen en etherische oliën) te activeren en om de zachte delen van de harde te scheiden. De bladsappen reageren onmiddellijk met de zuurstof uit de lucht met bruinkleuring (oxidatie) tot gevolg. Na zo'n 4-8 uur oxideren, is de thee helemaal donker gekleurd: zwart of zoals men In China zegt: rood. Hierna wordt de thee zo'n 20 minuten gedroogd in een oven van 90°C.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen