Yerba Maté

Vanaf € 3,75

Yerba Maté is een traditionele Zuid-Amerikaanse opwekkende drank met veel cafeïne. De groene bladeren staan bekend als toverdrank van de Gua-Rani Indianenstam, die volgens eeuwenoude verhalen een helende kracht heeft.

Meer informtie
Soort Kruideninfusie
Smaakomschrijving Bitterzoet met een kruidige en grassige nasmaak.
Ingrediënten Yerba
Zetwijze Gebruik 10 gram thee per kalebas (200ml) laat 3-4 minuten rustig trekken in heet water (75°C.).
Herkomst Zuid-Amerika

ZUID-AMERIKAANSE TRADITIE

Yerba Maté wordt gemaakt van de jonge blaadjes en knoppen van de mateplant. De plant groeit in subtropische gebieden in Zuid-Amerika, zoals Argentinië, Chili en Uruguay. De plant wordt gedroogd bij open vuur, waardoor het een speciale rokerige smaak krijgt. De plant wordt na het drogen fijngemalen en tot slot met heet water overgoten. Indianen gebruiken al eeuwenlang zowel de bladeren als de schors van de boom bij het maken van deze kruidenthee.

Yerba Maté wordt traditioneel gedronken in een versierde droge kalebas (soort van uitgeholde en gedroogde pompoen). 'Yerba' staat voor kruidenblaadjes en 'maté' staat voor de kalebas waaruit het drankje wordt gedronken. Yerba maté drinken doe je onder vrienden en je volgt daarbij een aantal vastomlijnde afspraken. De geconcentreerde kruidendrank bevat veel cafeïne en dat werkt verkwikkend.

Voordat je Yerba Maté drinkt, verwarm je water in een ketel tot 75°C. Je vult de kalebas voor de helft met Yerba matékruiden en drukt deze tegen één kant van de kalebas. Zo kun je de bombilla (het stalen rietje met de zeef) helemaal tot onderin de kalebas drukken. Spoel vervolgens de Maté met koud water en giet er daarna steeds heet water over en geniet de Yerba maté al keuvelend met je gezelschap in een aantal opgietrondes.

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen