Greek Mountain Bio

Vanaf € 4,95

De Greek Mountain Bio (Griekse Bergthee) is gemaakt van de gedroogde blaadjes en bloemen van de Sideritis plant. De Sidertis plant groeit op hoogtes boven de 1000 meter in een rotsachtige omgeving. De plant behoort tot de familie van bloeiende planten met geneeskrachtige kruiden. De oude Grieken prezen de theesoort om zijn zuiverende eigenschappen. De Greek Mountain Bio bevat geen theïne.

Meer informtie
Soort Kruideninfusie
Smaakomschrijving Zachte en geurige infusie met een frisse en licht zoete smaak.
Ingrediënten Sideritis (ijzerkruid)
Zetwijze Gebruik 2 gram per 200ml in een ruim theefilterzakje en laat 3 minuten rustig trekken in water van 95°C.
Herkomst Griekenland

THEE OF INFUSIE?

Gewassen en gedroogde kruiden en fruitstukjes lenen zich uitstekend om als smaak- en sfeermaker toe te voegen aan thee of rooibos, maar je kunt er ook een 100% pure infusie mee maken. Door de afwezigheid van theïne en tannines mogen kruiden- en fruitinfusies wat langer trekken om zo meer smaak af te geven. Ze zijn ook prima geschikt om ’s avonds te drinken voor mensen bij wie theïne de nachtrust kan verstoren. Door de vaak grove structuur is het gebruik van een ruimer zeefje vaak aan te raden.

Thee wordt exclusief gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensisplant. Extracties die gemaakt worden van andere ingrediënten dan de blaadjes van de Camelia Sinensis mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Dat noem je dan bijvoorbeeld een infusie van kruiden of fruit. Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende blaadje (soort naaldje) en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two leafs and a bud'. Met die vers geplukte blaadjes kun je zwarte, oolong, groene en gefermenteerde thee maken.

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen