Startpakket Cafétière

€ 32,95

Drink koffie op traditionele wijze. In dit pakket zit 250 gram SigneNature koffie vers gemalen voor deze zetmethode en een Bialetti Cafétière met een inhoud van 350 ml.

Goed voor drie heerlijke kopjes koffie. Gemaakt door de bekende Italiaanse firma Bialetti. 

In dit pakket zit: 
- Café SigneNature, 250 gram cafétière maling 
Bialetti Pressofiltro Cafétière 350 ml

De cafétièrekoffie kenmerkt zich door een volle en krachtige smaak. De grove stalen filterzeef laat extra veel smaakstoffen (particles) door in de koffie. Ook voor het zetten van losse thee is de cafétière geschikt. Doordat de theeblaadjes veel ruimte hebben om te ontwikkelen, is dit een gemakkelijke en smaakvolle manier om losse thee te zetten.

In deze eenvoudige stappen maak je de lekkerste cafétière koffie:

1. MAAL DE KOFFIEBONEN
Voor het allerbeste resultaat maal je de verse koffiebonen vlak voor gebruik. Hanteer een grove en gelijkmatige maling. Beschikt u niet over een koffiemolen? Wij malen de koffie voor u op de juiste maling vlak voor verzending.

2. PLAATS DE GEMALEN KOFFIE IN DE CAFÉTIÈRE
Plaats de gemalen koffie in de schone voorgespoelde glazen pot van de cafétière. Gebruik 7 gram gemalen koffie voor iedere 100 milliliter water. Dit komt overeen met één eetlepel.

3. VOEG HEET WATER TOE
In Nederland is kraanwater van prima kwaliteit, maar echte barista’s prefereren gefilterd water (of Spa Blauw) voor het smaakvolste resultaat. Laat het gekookte water even afkoelen. Water dat direct van de kook wordt toegevoegd kan namelijk de koffie verbranden. Schenk het water gelijkmatig in de glazen pot, zodat alle koffiedeeltjes ondergedompeld worden. Vul de cafétière tot aan de bovenste streep en plaats vervolgens de deksel erop.

4. ZET DE TIMER
Laat de koffie 3 á 4 minuten trekken met de deksel op de cafétière. Na ongeveer een minuut zal er koffie komen bovendrijven aan de rand van de cafétière. Roer dit voorzichtig om met een lepel om de koffie de juiste extractie te geven.

5. DRUK DE FILTER NAAR BENEDEN
Druk na 3 á 4 minuten de stalen filter langzaam en gelijkmatig naar beneden.

6. SERVEREN MAAR!
De koffie is nu klaar om geserveerd te worden. Bij voorkeur in voorverwarmde kopjes. Let erop dat je de deksel goed vasthoudt bij het inschenken. Geniet ervan!

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Verzendkosten tot € 50: € 4,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.