Rwanda Rwinyoni Bio

€ 9,50

Een bijzondere En Passant koffie uit Rwanda met maar liefst 87 SCA punten. 

Meer informtie
Smaakomschrijving Fluweelzacht mondgevoel met tonen van melkchocolade, suikerspin en peperkoek. Hints van perzik, abrikoos en groene appel.
Herkomst Rwanda
Regio Rubavu
Koffieplantage Washing station: Rwinyoni
Hoogteligging 1.500 meter
Variëteit Arabica: Bourbon, Jackson
Zetadvies Filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso.
SCA score 87
Certificaat Organic, SKAL

Een Duurzaam Kopje Koffie

Het wasstation Rwinyoni ligt aan de oever van het Kivumeer op 1500 meter boven zeeniveau. Het station, gebouwd in 2012, plaatste zich tijdens het eerste jaar dat het in gebruik was voor de Cup of Excellence. De toegewijde plukkers selecteren alleen de perfect rijpe, rode biologisch geteelde kersen.

Het station van Rwinyoni blijft zich tot op de dag van vandaag richten op de productie van hoogwaardige ‘specialty coffee’. Na aankomst van de koffiekersen op het station ondergaan deze een streng sorteerproces. Vervolgens worden de beste bessen geselecteerd en verpulverd met behulp van een schijfpulper, voordat deze in fermentatietanks worden geplaatst om 12 tot 18 uur droog te fermenteren. Met name deze extra stap in het proces zorgt voor zijn excentrieke fruitige smaak.

Na de gisting wordt nat perkament gewassen in schoon water en in dunne lagen op tafels gelegd om te drogen. Het perkament wordt regelmatig gezeefd om een gelijkmatige droging te voorkomen. Om condensatie te voorkomen wordt de koffie ’s nachts afgedekt.

Samen met duurzaamheidspartner, Kahawatu Foundation, investeert Sucafina Rwanda in opbrengstverbeteringen, training van boeren, kwaliteitsverbeteringsprojecten, ecologische duurzaamheid en andere manieren om het levensonderhoud van boeren te vergroten.

 

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen