Facebook Pixel

Raja Batak Bio

Vanaf € 7,85

Met recht de trots van het Batak volk: 'de koning van de batak'. Met de hand geplukt, tot pulp geslagen, te drogen gelegd en geselecteerd. Vol van specerijen en complexiteit.

Meer informtie
Smaakomschrijving Koffie met een volle smaak, licht citroenachtig met een kruidigheid van laurier en zoethout.
Herkomst Indonesië
Zetadvies De Raja Batak wordt gekenmerkt door tonen van zoethout, laurierblad, citrusvruchten en tabak. Een koffie waar je misschien even aan moet wennen, maar waarvan je de rijke nuances ongetwijfeld zult gaan waarderen. Het is een koffie die het goed doet als cafè lungo, filterkoffie en in de cafetière.
Branddatum De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht.

DE KONING VAN DE BATAK

Met acht jaar ervaring als koffiebrander bij Blanche Dael kan Dave Christiaans met recht een koffieconnaisseur genoemd worden. De 35-jarige Limburger met Indonesische roots begon negen jaar geleden als technisch medewerker bij Blanche Dael en werd al snel gegrepen door het vakmanschap. Hij was altijd in de buurt van de machine als de koffiebranders aan het branden waren. Door zijn interesse en leergierigheid kreeg Dave al snel een vaste plek achter de koffiebrander.

Dave's grootmoeder is geboren en getogen op Sumatra, en dat maakt het branden van Raja Batak extra bijzonder. Hij ontwikkelde een speciale roast voor deze koffie, waardoor de zoete en kruidige tonen van Indonesië het best tot hun recht komen. De zoektocht naar de lekkerste koffie en werken aan producten die mensen lekker vinden. Dan komt de passie vanzelf.

Raja Batak (rashzja bátak) is een koffie met een karakter uit het noorden van Sumatra in Indonesië. Het Batak-volk woont aan de oevers van het Tobameer en noemt deze koffie niet voor niets de 'Koning van de Batak'. Kenmerkend voor Raja Batak is dat hij wordt verwerkt volgens de semi-washed wet hulled (giling basah) methode. Daarom vindt de eerste droging plaats op de boerderij voordat de koffie naar de fabriek gaat, waardoor het hoornvlies (pergamino) wordt verwijderd. Dit gebeurt terwijl het vochtgehalte van de bonen nog relatief hoog is. De koffie ondergaat vervolgens een tweede droogfase voordat hij wordt gesorteerd en klaargemaakt voor verzending. De gebruikte methode levert een koffie op met rijke aroma's, die overwegend kruidig zijn. Daarnaast vindt u tonen van laurierdrop, citrusvruchten en tabak.

 

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Verzendkosten tot € 50: € 4,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.