Dael's Paaskoffie

€ 7,95

Proef en ruik de lente.... Speciaal voor het Paasfeest heeft hoofdbrander Marcel Slangen een Paaskoffie ontwikkeld.

Dael's Paaskoffie is een hoogwaardige melange van specialty koffie uit Peru & Colombia. Een kruidig, zoete en gebalanceerde koffie die perfect past bij een vrolijke voorjaarsbrunch. 

Meer informtie
Smaakomschrijving Zoethout, kruidig met citrus- en hopbitters. Hints van drop, pure cacao en honing. Zeer bijzondere koffie.
Herkomst Colombia, Peru
Regio Amazone (Peru) & Huila (Colombia)
Zetadvies Filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso.
SCA score 85

DE SMAAK VAN MARCEL SLANGEN

Speciaal voor Pasen heeft hoofdbrander en Q-grader Marcel Slangen de Paaskoffie van dit jaar ontwikkeld. “Het is een kruidig zoete melange van specialty koffie uit Colombia en Peru geworden. Twee landen waar ik warme herinneringen aan koester”.

In 2019 bezocht Marcel met MVO Nederland Peru. Samen met een netwerk van koffieproducenten, importeurs en branders gingen ze op zoek naar de eerlijke prijs van een kop koffie. Een eerlijke én transparante keten met een eerlijk inkomen voor de boer. “Tijdens deze reis bezocht ik diverse plantages en werd ik verliefd op Peruaanse cultuur. Bijzonder aan Peru is de eeuwenoude manier van biologisch telen.” De Amazone boon in de Paaskoffie is dan ook biologisch en heeft de typische kruidige en dropachtige kenmerken uit deze regio.

Een paar maanden geleden ging Marcel met collega Berghof op koffiereis naar Colombia. Enerzijds om koffieboeren te ontmoeten en anderzijds om als jurylid mee te doen aan een koffie-contest. De gastvrijheid op de plantages en de heerlijke gerechten die ze hier mochten proeven, zorgen bij Marcel voor warme herinneringen aan een buitengewoon schitterend en gastvrij land. Daarnaast waren ze tijdens hun reis ook te gast op de plantage van de familie Zuninga: El Limon. Daar zagen ze met eigen ogen de prachtig gelegen plantage, de goed verzorgde planten en ook de investeringen in de installaties die door de broers Zuninga worden gedaan om hun koffiekwaliteit nog verder te verbeteren. .De fruitige tonen en citrusbitters zijn herkenbaar voor de El Limon plantage. En dat proef je terug in de Paaskoffie.

“Warme herinnerringen, twee bijzondere specialty koffies én een perfecte branding met finesse zorgt voor een smaakvolle Paaskoffie, waar de hele familie van kan genieten. Het lekkerst voor filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso”. De smaak van Marcel Slangen.  

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen