Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Een bijzondere En Passant koffie uit Rwanda met maar liefst 87 SCA punten.
Smaakomschrijving | Fluweelzacht mondgevoel met tonen van melkchocolade, suikerspin en peperkoek. Hints van perzik, abrikoos en groene appel. |
---|---|
Herkomst | Rwanda |
Regio | Rubavu |
Koffieplantage | Washing station: Rwinyoni |
Hoogteligging | 1.500 meter |
Variëteit | Arabica: Bourbon, Jackson |
Zetadvies | Filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso. |
SCA score | 87 |
Certificaat | Organic, SKAL |
Het wasstation Rwinyoni ligt aan de oever van het Kivumeer op 1500 meter boven zeeniveau. Het station, gebouwd in 2012, plaatste zich tijdens het eerste jaar dat het in gebruik was voor de Cup of Excellence. De toegewijde plukkers selecteren alleen de perfect rijpe, rode biologisch geteelde kersen.
Het station van Rwinyoni blijft zich tot op de dag van vandaag richten op de productie van hoogwaardige ‘specialty coffee’. Na aankomst van de koffiekersen op het station ondergaan deze een streng sorteerproces. Vervolgens worden de beste bessen geselecteerd en verpulverd met behulp van een schijfpulper, voordat deze in fermentatietanks worden geplaatst om 12 tot 18 uur droog te fermenteren. Met name deze extra stap in het proces zorgt voor zijn excentrieke fruitige smaak.
Na de gisting wordt nat perkament gewassen in schoon water en in dunne lagen op tafels gelegd om te drogen. Het perkament wordt regelmatig gezeefd om een gelijkmatige droging te voorkomen. Om condensatie te voorkomen wordt de koffie ’s nachts afgedekt.
Samen met duurzaamheidspartner, Kahawatu Foundation, investeert Sucafina Rwanda in opbrengstverbeteringen, training van boeren, kwaliteitsverbeteringsprojecten, ecologische duurzaamheid en andere manieren om het levensonderhoud van boeren te vergroten.