Facebook Pixel

Raja Batak Organic

Vanaf € 6,75

Met recht dé trots van het batak volk: 'de koning van de batak'. Met de hand geplukt, gepulpt, te drogen gelegd en geselecteerd. Vol kruidig en complex.

Meer informtie
Smaakomschrijving Karaktervolle koffie met een vol mondgevoel, licht citrisch en met een kruidigheid van laurier en zoethout.
Herkomst Indonesië
Zetadvies De Raja Batak kenmerkt zich door tonen van laurierdrop, zoethout, citrus en tabak. Een koffie die misschien even gewenning nodig heeft, maar wiens rijke schakeringen u zeker zult gaan waarderen. Het is een koffie die het goed doet als caffè lungo, filterkoffie en uit de cafétière.
Branddatum De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht.

DE KONING VAN BATAK

Met 8 jaar ervaring als koffiebrander bij Blanche Dael, kan Dave Christiaans met recht een koffiekenner worden genoemd. De 35-jarige Limburger met Indonesische roots begon 9 jaar geleden als technisch medewerker bij Blanche Dael en werd al snel gevangen door het ambacht en vakmanschap. Hij was niet weg te slaan bij de machine wanneer de koffiebranders aan het branden waren. Door zijn interesse en leergierigheid kreeg Dave al snel een vaste plek achter de koffiebrander. 

Dave's oma is geboren en getogen op Sumatra en dat maakt het branden van de Raja Batak dan ook extra bijzonder. Voor deze koffie ontwikkelde hij dan een speciale branding waardoor de zoete en kruidige tonen uit Indonesië optimaal tot hun recht komen. De zoektocht naar de lekkerste koffie en het werken aan producten waar mensen van genieten. Dan komt die passie vanzelf. 

De Raja Batak (zeg: rashzja bátak) is een karakterkoffie uit Noord-Sumatra in Indonesië. Aan de oevers van het Tobameer woont het Batakvolk die deze koffie, niet voor niets de 'Koning van de Batak' noemen. Karakteristiek voor de Raja Batak is dat deze is verwerkt volgens de honingproces-methode waarbij een laagje fruit achterblijft op het hoornvlies van koffie als het vruchtvlees is verwijderd. De eerste droging gebeurt op de boerderij voordat deze naar de fabriek wordt gestuurd die het hoornvlies (pergamino) verwijdert. Dit gebeurt terwijl het vochtniveau van de bonen nog steeds relatief hoog is. De koffie doorloopt vervolgens een tweede drogingsfase voordat deze wordt gesorteerd en gereedgemaakt voor verzending. De gehanteerde methode geeft een koffie met rijke smaakschakeringen die overwegend kruidig te noemen zijn. U vindt er tonen van laurierdrop, zoethout, citrus en tabak. 

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Tussen € 30 en € 50: € 2,50 
Tot € 30: € 5,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.