Facebook Pixel

Nicaragua Maragogype

De 'olifantsboon' is een echte specialteit voor kenners. De lichte branding geeft een kenmerkend zacht en rinsig karakter met weinig cafeïne. Afkomstig van de Beneficio Las Segovias plantage uit het Noordelijk deel van Nicaragua. 

Meer informtie
Smaakomschrijving Rinse, fruitige smaak en een lichte thee-achtige body met kruidige en notige accenten.
Herkomst Nicaragua
Zetadvies Maragogype is het lekkerst als filter of cafétièrekoffie.
Branddatum De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht.

DE OLIFANTSBOON

De Maragogype wordt ook wel de olifantsboon genoemd door haar grote verschijning. Het is een tere boon die wij langzaam en iets korter branden. Hierdoor blijven de licht rinse en kruidige aspecten die deze koffie zo bijzonder maken overeind. Het lage cafeïnegehalte maakt dat dit een maagvriendelijke koffie is. De Nicaragua Maragogype is een koffie voor liefhebbers van rinsige koffie. Een uitzonderlijke koffie die gerust op de bucktlist mag van koffiedrinkers. 

Katholieke Missionarissen brachten in 1790 voor het eerst koffie naar Nicaragua. Tegenwoordig is koffie één van de belangrijkste exportproducten van het land. De traceerbaarheid van koffie afkomstig uit Nicaragua was in het verleden erg slecht omdat de oogsten van meerdere koffieboeren werden gemengd in grote wasstations. Tegenwoordig is zowel de kwaliteit als de traceerbaarheid uit Nicaragua erg hoog. Smaakmeester Marcel Slangen proefde de Maragogype koffie begin dit jaar voor het eerst en was meteen enthousiast. De koffie van de Beneficio Las Segovias plantage groeit op vulkanische bodem, hoog in de bergen en met prachtig uitzicht op buurland Honduras. De gebruikelijke oogstperiode in Nicaragua is tamelijk laat, namelijk begin mei. Door deze late oogst is het rijpingsproces langzamer, waardoor er een unieke smaak ontstaat. En dat is te proeven. En al helemaal met een handfilter. 

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Tussen € 30 en € 50: € 2,50 
Tot € 30: € 5,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.