Facebook Pixel

Guatemala La Unión

Vanaf € 8,25

De Guatemala La Unión is een Single Farm Coffee en een microlot koffie. De koffie is aromatisch in geur en heeft een rijkdom aan smaak. Een zachte framboosachtige fruitigheid met aangename likeurachtige tonen in de afdronk. 

Meer informtie
Regio Acatenango, Guatemala
Koffieplantage La Unión
Hoogteligging 1800 meter
Koffieboer Cesar Higueros
Variëteit Caturra, Catuaí, Bourbon, Pacamara
SCA score 86 punten

Onze nieuwe trots: de 'Café En Passant', een nieuwe exclusieve lijn met koffies die slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn. Wij introduceren de Café En Passant graag aan u vanwege de exotische en verrassende smaken.

GUATEMALA LA UNIÓN

Cesar Higueros produceert de Guatemala La Unión op zijn koffieplantage La Unión. Cesar werkt samen met zijn nichtje Myrna Higueros, hoofd koffieverwerking bij La Unión. Cesar verwerkt op zijn plantage tevens de kersen van zijn collega-koffieboeren uit de omgeving die hier zelf de middelen niet voor hebben.

Finca La Unión

Finca La Unión is "verborgen" in de bergen, aan de rand van de Acatenango-vulkaan in de koffiesteek Acatenango, Guatemala. De plantage is gelegen op een hoogte van 1800 meter. Cesar Higueros bezit 16 hectare land. Er is een diversiteit aan variëteiten (planten): Caturra, Catuaí, Bourbon en Pacamara.

KOFFIESTREEK ACATENANGO

De koffiestreek Acatenango is een 'ecologisch geschenk'. De streek ligt volledig in de schaduw op 1800-2000 meter. De constante uitbarstingen van de nabijgelegen Fuego-vulkaan voeden de ruwe, zanderige bodems met mineralen. De gematigde windstoten uit de Stille Oceaan zorgen ervoor dat koffie in de zon kan worden gedroogd.

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Tussen € 30 en € 50: € 2,50 
Tot € 30: € 5,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.