Colombia Santa Ana

€ 16,95

De champagne onder de koffies

Tijdens een koffiereis in het Colombiaanse Huila ontmoeten Albert & Marcel verschillende koffieboeren, waaronder Alba Lucia Camacho. Ze eindigt als hoogste vrouwelijke finalist (plek 9) op 7th National Quality Contest. Albert & Marcel weten hun hand te leggen op deze bijzondere koffie tijdens een veiling. Een bijzondere fruitige koffie met kersen, rode bessen, rijpe pruimen en pomelo. Met een SCA score van 92 de champagne onder de koffies! 

Meer informtie
Smaakomschrijving Verfijnde fruitigheid van kersen, rode bessen, rijpe pruimen en pomelo. De champagne onder de koffies.
Herkomst Colombia
Koffieplantage Santa Ana, Huila (1630 meter)
Koffieboer Alba Lucia Camacho
Variëteit Castillo
Zetadvies Filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso.
SCA score 92

EEN BUITENKANSJE

In oktober 2022 zijn Blanche Dael Q-graders (internationaal gecertificeerde proevers) Marcel Slangen en Albert Berghof op koffiereis geweest naar Colombia. Enerzijds om koffieboeren te ontmoeten en anderzijds om als jurylid mee te doen aan 7th National Quality Contest, Land Of Diversity.

De winnaar van deze veiling werd Domingo Torres uit Norte de Santander. Zijn koffie, een Geisha variëteit, werd voor maar liefst voor € 176,- per kilo groene koffie verkocht. Voor de gemiddelde Nederlandse beurs helaas te hoog gegrepen. Echter wisten Marcel en Albert voor Blanche Dael hun hand te leggen op de koffie van Alba Lucia Camacho, de hoogst geëindigde vrouwelijke finalist waar van ze eerder de plantage hadden bezocht. Haar Cenicafe -Castillovariëteit  veroverde de 9e plek in de wedstrijd.

De aankoop van Alba Lucia Camacho haar koffie was een buitenkansje voor Blanche Dael en extra speciaal omdat Albert en Marcel enkele dagen eerder al kennis met haar hadden gemaakt op haar plantage Santa Ana in Gigante in Huila.

Cuppings door Q-graders in Colombia en Maastricht zorgen voor een SCA Score van gemiddeld 92 punten. Uitzonderlijk hoog en dit vergt veel expertise van de brander om de koffie volledig tot bloei te laten komen. Marcel brandt de koffie met een licht tot medium profiel, wat zorgt voor een verfijnde fruitigheid van kersen, rode bessen, rijpe pruimen en pomelo. En dat resulteert in de champagne onder de koffies.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen