Café Signenature

Vanaf € 7,25

De Café SigneNature (teken van de natuur) is bijzonder smaakvol. Maar deze koffiemelange is ook om een andere reden speciaal. De koffie is namelijk 100% gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk. De twee plantages in Colombia en Brazilië waar de SigneNature vandaan komt, behoren tot de meest vooruitstrevende in de koffiewereld.

Meer informtie
Smaakomschrijving Zoetheid van mocca gecombineerd met een kruidigheid van drop en een besachtige fruitigheid.
Herkomst Brazilië, Colombia
Zetadvies Café SigneNature is een breed toepasbare koffie die het beste als filterkoffie of caffè lungo geserveerd wordt. Als espresso zeer verrassend: bijzonder fruitig en kruidig.
Branddatum De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht.

ECOLOGISCH, EERLIJK & EDUCATIEF

De Café SigneNature (teken van de natuur) is bijzonder smaakvol. Maar deze koffiemelange is ook om een andere reden speciaal. De koffie is namelijk 100% gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk. De twee plantages waar de SigneNature vandaan komt, behoren tot de meest vooruitstrevende in de koffiewereld.

Kachalu communiteit Satander is het eerste project van F.N.C. (de Colombiaanse koffieboerenorganisatie). Het doel is om kwalitatieve biologische koffie te verbouwen voor een betere prijs voor de boeren en met bescherming van het regenwoud. In 2004 en 2005 kreeg de organisatie eervolle prijzen voor de beste ‘rainforest’ koffie.

De andere plantage is Daterra uit Brazilië. Deze is recentelijk bekroond tot meest duurzame koffieboerderij van Brazilië.

Van elk pakje Café SigneNature gaat 25 cent naar Gaia Nature fund. Hiermee zijn een terrarium voor amazonekikkers gerealiseerd en is er door Rainforest Alliance een training georganiseerd voor leraren van scholen in Guatemala.

Rainforest Alliance is een wereldwijde organisatie die zich als doel stelt de ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, te beschermen. Het voortbestaan van het regenwoud en het welzijn en inkomen van de arbeiders staan bij deze organisatie voorop. 

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen