Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Biologisch koffie verbouwen betekent extra aandacht voor het product. De strenge selectie tijdens het plukken geeft een extra zuivere smaak.
Smaakomschrijving | Complexe, grenadine-achtige koffie met tonen van blauwe bes en sinaas. |
---|---|
Herkomst | Ethiopië |
Zetadvies | Sidamo biedt veel subtiele schakeringen, door de koffie langzaam en met de juiste parameters te zetten, komen de smaken mooi tot hun recht. Wij adviseren filter of cafétière. |
Branddatum | De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht. |
Smaakmeester en koffiebrander Marcel Slangen is erg enthousiast over de complexe fruitige smaak van de Sidamo Organic. "Doordat koffie in Ethiopië vaak in het wild groeit is deze vaak volledig biologisch geteeld.' Dus zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Maar als je koffie hebt die uitzonderlijk smaakt, dan is het de moeite waard om het organische karakter ervan ook te onderschrijven met een keurmerk. Voor goede smaak wordt goed betaald en een keurmerk helpt dan extra bij het opzetten van een duurzame bedrijfsvoering. De Sidamo organic uit het Zuiden van Ethiopië is een complexe, grenadine-achtige koffie met tonen van blauwe bes en sinaas.