Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Vijfde generatie familieplantage gefocust op duurzame landbouw en sociaal welzijn. Korte fermentatie in de bes geeft de koffie een zoete en wijnachtige smaak.
Smaakomschrijving | Balans tussen zoete en fruitige smaken, grapefruit bittertje en een vol mondgevoel. |
---|---|
Herkomst | Costa Rica |
Zetadvies | Het welvarendste land van Midden-Amerika doet er alles aan om topkwaliteit koffie te produceren. Koffie die mooi gebalanceerd is met acide en zoete tonen en een zacht maar vol mondgevoel. Santa Anita is heerlijk als filterkoffie en caffè lungo, maar probeer de koffie ook zeker eens met andere zetwijzen. |
Branddatum | De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht. |
Santa Anita Estate Coffee in de West Valley van Costa Rica is eigendom van Juan Manuel Sanchez Benavidez. In 2018 bezochten we deze trotse koffieboer, die zich de eerste 100% CO2 neutrale koffieproducent van Midden-Amerika mag noemen. Topkwaliteit koffie door innovatie, goede arbeidsomstandigheden en oog voor biodiversiteit en onderwijs staan bij deze plantage centraal.
De familie bezit sinds 5 generaties koffieplantages en hun ‘coffee-mill’ (de verwerkingsfabriek voor bessen en parchment-koffie*) staat in Naranjo de Alajuela. Hier zorgen 100 kippen elke dag voor verse eieren voor de plukkers en werknemers.
*parchment koffie is koffie waarvan bonen nog in een hoornvlies zitten. Dit harde papierachtig laagje zit tussen de boon en het vruchtvlees en beschermt de boon tegen invloeden van buitenaf. De hoornschil wordt pas vlak voor de export verwijderd.