Facebook Pixel

Costa Rica Santa Anita R.A.

Vanaf € 6,75

Costa Rica Santa Anita is een Rainforest Alliance gecertificeerde koffie. Koffie die mooi gebalanceerd is met acide en zoete tonen en een zacht maar vol mondgevoel. Korte fermentatie in de bes geeft de koffie een zoete en wijnachtige smaak.

Meer informtie
Smaakomschrijving Balans tussen zoete en fruitige smaken, grapefruit bittertje en een vol mondgevoel.
Herkomst Costa Rica
Zetadvies Filter en lungo
Branddatum De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht.

TOPKWALITEIT DOOR INNOVATIE

Santa Anita Estate Coffee in de West Valley van Costa Rica is eigendom van Juan Manuel Sanchez Benavidez. In 2018 bezochten we deze trotse koffieboer, die zich de eerste 100% CO2 neutrale koffieproducent van Midden-Amerika mag noemen. Topkwaliteit koffie door innovatie, goede arbeidsomstandigheden en oog voor biodiversiteit en onderwijs staan bij deze plantage centraal.

De familie bezit sinds 5 generaties koffieplantages en hun ‘coffee-mill’ (de verwerkingsfabriek voor bessen en parchment-koffie*) staat in Naranjo de Alajuela. Hier zorgen 100 kippen elke dag voor verse eieren voor de plukkers en werknemers.

*parchment koffie is koffie waarvan bonen nog in een hoornvlies zitten. Dit harde papierachtig laagje zit tussen de boon en het vruchtvlees en beschermt de boon tegen invloeden van buitenaf. De hoornschil wordt pas vlak voor de export verwijderd.

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Tussen € 30 en € 50: € 2,50 
Tot € 30: € 5,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.