Facebook Pixel

Colombia Maragogype

Vanaf € 8,95

De "olifantenboon" is een echte specialiteit voor kenners, want door de lichte branding heeft hij een karakteristieke zachte en rinzige smaak. Deze handgeplukte Maragogype is afkomstig van de plantage El Botón van koffieboer Ariel Montoya Herran. Een 3e generatie plantagehouder. 

Meer informtie
Smaakomschrijving De smaak is een mengeling van amandel, marsepein zoetheid en zachte citrus fruitigheid. Mooie heldere smaken, goed gebalanceerd en een fluwelig mondgevoel.
Herkomst Colombia
Regio Antioquia
Koffieplantage Finca El Boton
Hoogteligging 1350 meter
Koffieboer Ariel Montoya Herran
Variëteit Maragogype
Zetadvies Heerlijke koffie voor elke willekeurige met papier gefilterde zetmethode.
Branddatum De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht.

DE OLIFANTSBOON

De Maragogype wordt ook wel de olifantboon genoemd vanwege zijn opvallende uiterlijk. Het is een delicate boon die wij langzaam en iets korter roosteren. Deze Maragogype behoudt de lichtzure en kruidige aspecten die deze koffie zo bijzonder maken, en het lage cafeïnegehalte maakt dit een maagvriendelijke koffie. De Colombia Maragogype is een koffie voor liefhebbers van delicate smaken. De Maragogype-variëteit is exclusief en beperkt wereldwijd beschikbaar. Een uitzonderlijke koffie die op de bucketlist van veel koffiedrinkers staat.

Smaakmeester Marcel Slangen proefde deze Colombiaanse Maragogype-koffie begin dit jaar voor het eerst en was meteen enthousiast. De koffie van de plantage El Boton groeit in de bergen van Antioquia, in de gemeente Bolívar op vulkanische grond die rijk is aan miniralen. Ingebed in de bergketens van Farallones de Citará creëren deze bergketens unieke microklimaten die worden gevoed door honderden kleine riviertjes die door de vallei kronkelen. Vandaag is koffie een van de belangrijkste exportproducten van het land. De traceerbaarheid van koffie uit Colombia was in het verleden zeer slecht, omdat de oogsten van verschillende koffieboeren werden gemengd in grote wasstations. Tegenwoordig zijn zowel de kwaliteit als de traceerbaarheid van Colombia zeer hoog. 

Finca El Boton is een bijzondere koffieplantage. Een plantage waar al sinds 1931 Maragogype wordt verbouwd van de hoogste kwaliteit. Op de plantage heerst een bewustzijn van biodiversiteit en groeit de koffie in harmonie met de prachtige natuur. De jarenlange expertise, de zorg voor de natuur en het uitstekende klimaat zorgt voor een  handgeplukte Maragogype koffie van hoge kwaliteit. En dat is te proeven. 

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Tussen € 30 en € 50: € 2,50 
Tot € 30: € 5,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.