Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Met recht de trots van het Batak volk: 'de koning van de batak'. Met de hand geplukt, tot pulp geslagen, te drogen gelegd en geselecteerd. Vol van specerijen en complexiteit.
Smaakomschrijving | Koffie met een volle smaak, licht citroenachtig met een kruidigheid van laurier en zoethout. |
---|---|
Herkomst | Indonesië |
Zetadvies | De Raja Batak wordt gekenmerkt door tonen van zoethout, laurierblad, citrusvruchten en tabak. Een koffie waar je misschien even aan moet wennen, maar waarvan je de rijke nuances ongetwijfeld zult gaan waarderen. Het is een koffie die het goed doet als cafè lungo, filterkoffie en in de cafetière. |
Branddatum | De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht. |
Met acht jaar ervaring als koffiebrander bij Blanche Dael kan Dave Christiaans met recht een koffieconnaisseur genoemd worden. De 35-jarige Limburger met Indonesische roots begon negen jaar geleden als technisch medewerker bij Blanche Dael en werd al snel gegrepen door het vakmanschap. Hij was altijd in de buurt van de machine als de koffiebranders aan het branden waren. Door zijn interesse en leergierigheid kreeg Dave al snel een vaste plek achter de koffiebrander.
Dave's grootmoeder is geboren en getogen op Sumatra, en dat maakt het branden van Raja Batak extra bijzonder. Hij ontwikkelde een speciale roast voor deze koffie, waardoor de zoete en kruidige tonen van Indonesië het best tot hun recht komen. De zoektocht naar de lekkerste koffie en werken aan producten die mensen lekker vinden. Dan komt de passie vanzelf.
Raja Batak (rashzja bátak) is een koffie met een karakter uit het noorden van Sumatra in Indonesië. Het Batak-volk woont aan de oevers van het Tobameer en noemt deze koffie niet voor niets de 'Koning van de Batak'. Kenmerkend voor Raja Batak is dat hij wordt verwerkt volgens de semi-washed wet hulled (giling basah) methode. Daarom vindt de eerste droging plaats op de boerderij voordat de koffie naar de fabriek gaat, waardoor het hoornvlies (pergamino) wordt verwijderd. Dit gebeurt terwijl het vochtgehalte van de bonen nog relatief hoog is. De koffie ondergaat vervolgens een tweede droogfase voordat hij wordt gesorteerd en klaargemaakt voor verzending. De gebruikte methode levert een koffie op met rijke aroma's, die overwegend kruidig zijn. Daarnaast vindt u tonen van laurierdrop, citrusvruchten en tabak.