Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Heerlijke biologisch wild gegroeide koffie uit Ethiopië. Hand geplukt door kleine boeren met een fruitig zoete smaak.
Smaakomschrijving | Vanillezoet met fruitige tonen van kers, framboos en aardbei. Hints van cacao en karamel. Licht kruidig met een romig mondgevoel. |
---|---|
Herkomst | Ethiopië |
Regio | Gotae Sodu, Hambela Wamena |
Hoogteligging | 2.250 meter |
Variëteit | Arabica: JARC |
Zetadvies | Filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso. |
SCA score | 84,5 |
Certificaat | Organic, SKAL |
Wasstation Gotae Sodu ontvangt de koffiekers van kleine boeren die koffie verbouwen in het gelijknamige beschermde bosgebied. Aangezien het bos wordt beschermd door de overheid en menselijke tussenkomst minimaal moet zijn, treden kleine boeren meer op als rentmeesters van de wilde koffie die in het gebied groeit dan actieve boeren. Dit zorgt automatisch voor een biologische teeltmethode.
De rijpe, rode koffiekersen worden selectief met de hand geplukt door boeren en afgeleverd bij het wasstation. Deze volledig gewassen biologische koffie wordt verbouwd in de beschermde bossen in Guji. De semi-wilde aard van het bosrijke gebied zorgt voor een aantal unieke genetische diversiteit aan bomen. Dit leidt tot een aantal buitengewone en excentrieke koffiesmaken.
Bij opname wordt de kers op een drum pulper tot pulp verpulverd en gedurende 24 tot 60 uur in water gefermenteerd. Na de gisting wordt de koffie in schoon water gewassen en door betonnen sorteerkanalen geleid. Vervolgens wordt het perkament 5 uur in schoon water geweekt. Perkament wordt op verhoogde bedden gelegd om te drogen, dit heeft ongeveer 12 dagen nodig. Het wordt regelmatig geharkt om een gelijkmatige droging te garanderen. Het perkament heeft ongeveer 12 dagen nodig om te drogen. Deze bijzondere verwerkingsmethode zorgt voor complexe koffie. Vanillezoet met fruitige tonen van kers, framboos en aardbei. Hints van cacao en karamel. Licht kruidig met een romig mondgevoel.