Indonesië Sulawesi Kalossi

€ 8,95

Smaakvolle koffie uit Sulawesi met de traditionele 'giling basah' verwerkingsmethode zorgt voor een subtiel zoete mokka koffie. 

Meer informtie
Smaakomschrijving Subtiel zoet en zijdezacht mondgevoel. Met hints van pure chocolade, druif en rode appel.
Herkomst Indonesië
Regio Sulawesi, Toraja
Hoogteligging 1.350 – 1.850 meter
Variëteit Arabica: Typica Hybrids & Catimor
Zetadvies Filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso.
SCA score 85

GILING BASAH

In het dorp Kalossi, op het Indonesische eiland Sulawesi, is de vulkanische bodem ideaal om koffie te laten groeien. De koffie wordt geproduceerd door kleine koffieboeren in een vochtige en welige omgeving. Gezamenlijk brengen ze de bessen naar een verwerkingsstation nabij het dorp Kalossi, waar de typische Indonesische “wet-hulled” methode wordt gebruikt.

Wet-hulling  of in de volksmond "Giling Basah" - wordt alleen beoefend in Indonesië, met name op de eilanden Sumatra en Sulawesi. Door het vochtige klimaat in Indonesië worden met de wet-hulled methode de bonen sneller gedroogd dan met de traditionelere verwerkingsmethode.

Daarna wordt mechanisch met traditionele pulpmachines de buitenste pel van de koffiebes verwijderd. De koffiebonen, nog met vruchtvlees omhuld, worden één dag opgeslagen, daarna gewassen en half gedroogd. In een laatste stap worden de bonen ontvleesd, wat resulteert in het klassieke Indonesische smaakprofiel met een lage zuurgraad.

 

Door het ontbreken van een officieel certificaat mag deze koffie zich niet biologisch noemen. Toch is de teeltmethode in Kalossi, door het bemesten met boomschors en de pulp van koffiebessen, voornamelijk organisch.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen