Blanche Dael koffie voor de horeca


Blanche Dael werkt met u aan een gezonde koffie-omzet en een mooi eindproduct. De ‘subtiele smaak van het beste‘ noemen we dat ook wel. Koffie die door zijn raffinement gasten bindt en ze uitnodigt om een tweede kopje koffie te drinken. Al ruim 140 jaar zijn onze generaties iedere dag geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft. 
Blanche Dael selecteert koffie in de belangrijkste koffielanden rondom de evenaar. Van elk land kiezen we alleen het beste wat er op tafel komt. Daarnaast zorgen wij voor goede barista-trainingen en ondersteuning zodat u iedere dag de perfecte kop koffie kunt serveren aan uw gasten. Wij nodigen u graag uit om, door middel van een proeverij in onze ambachtelijke koffiebranderij samen met onze smaakmeester en koffiedeskundigen, de ideale koffie te selecteren voor uw bedrijf en uw gasten.   

Ambachtelijke koffiebranderij

Al sinds 1878 worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft. Wij van Blanche Dael prijzen ons gelukkig dat we met deze producten mogen werken. De zoektocht naar de lekkerste koffie en thee, het werken in een omgeving van productie, geur en ambacht en het werken aan producten waar mensen naar verlangen en van genieten. Dan komt die passie vanzelf. ​

ambachtelijk gebrande kwaliteitskoffie

Wij helpen u graag om koffie en thee nog beter te begrijpen 
en meer grip te krijgen op het eindresultaat in uw kopje. Dat noemen we
het subtiele verschil van het beste.

Blanche Dael selecteert koffie in de belangrijkste koffielanden rondom de evenaar. Van elk land kiezen we alleen het beste wat er op tafel komt. Op dit moment hebben we 17 single origines in ons assortiment die alleen of in een melange gebrand worden. We bieden daarmee een variëteit van smaken aan die gaat van zeer volle en krachtige espressokoffie tot en met zeer subtiele exotische koffie.

Smaak is ons bestaansrecht en koffieboeren die topkwaliteit smaak leveren worden daarvoor goed beloond. Zij kunnen dan ook investeren in duurzaamheid en geven het voorbeeld aan anderen in de regio of coöperatie. Als de smaak goed is kiezen wij bij voorkeur koffie die bewezen duurzaam geteeld wordt. Blanche Dael werkt dan ook samen met Rainforest Alliance. 

Blanche Dael nodigt u graag uit om, door middel van een proeverij in onze ambachtelijke koffiebranderij samen met onze smaakmeester en koffiedeskundigen, de ideale koffie te selecteren voor uw bedrijf en uw gasten. 

Wij streven naar langdurige relaties die gebaseerd zijn op de kwaliteit van onze producten, onze dienstverlening en onze eerlijke afspraken. U vindt ons gelukkig vaak op tafel op plekken waar het leven goed is en waar gastvrijheidsbewustzijn verankerd zijn in de bedrijfsvoering. 

passende uitstraling

Naast onze producten besteden we veel aandacht aan de vormgeving van ons merk. We beschikken over in eigen huis ontworpen porselein, over een met lokale partners gecreëerde theepresentatie en we maken graag in overleg met u voorstellen voor het creëren van sfeer van de totale koffie- en theebeleving. Zo is het ‘Le style Blanche Dael’- porselein is in eigen beheer ontworpen en wordt aan u naar rato in bruikleen ter beschikking gesteld. Het porselein is door onze designer ontwikkeld om optimaal te genieten van koffie en thee.

kwalitatief kopje koffie begint bij
bedreven barista

Een perfect kopje koffie. Het klinkt simpel, maar dit is het niet. 
Hoe zorgt u ervoor dat uw koffies, espresso’s of cappuccino’s steeds opnieuw
van hoge kwaliteit zijn? 

Een lekkere kop koffie is van veel aspecten afhankelijk. Natuurlijk mag u van ons verwachten dat wij ervoor zorgen dat u koffie van de beste kwaliteit krijgt. Onze bonen worden streng geselecteerd, gecontroleerd en dagvers bij u aangeleverd. Maar daarmee is een goed eindproduct nog niet volledig gegarandeerd. Een professionele machine, die op de juiste manier wordt onderhouden is essentieel. En koffiezetten blijft mensenwerk, dus een goed getrainde én gepassioneerde barista is onmisbaar voor een smaakvol resultaat. Blanche Dael helpt u met de Barista-box en diverse trainingen graag op weg naar het perfecte kopje. 

BARISTA-TRAININGEN
Voor wie zich echt wil verdiepen in het vak van barista, bieden wij verschillende professionele trainingen in onze branderij. Wij hebben hiervoor een speciale trainingsruimte ingericht. Er zijn trainingen gericht op het niveau van uw barista’s. Onze baristatrainers zijn daarnaast SCA gecertificeerd. 

DE MACHINE
Op het gebied van koffiemachines is Blanche Dael altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij hebben uitstekende partnerships met La Marzocco, WMF, Franke, Sanremo, Melitta en Jura.

Koffiezetten begint al bij de molen. Hoeveel gram koffie komt uit de molen en hoe fijn is deze gemalen? Vervolgens moet de machine goed zijn afgesteld; de juiste temperatuur, een goede waterhardheid, het heeft allemaal effect op het eindresultaat. 

Ook gedegen onderhoud is bij koffiemachines van groot belang. Natuurlijk besteden wij hier samen met u en onze partners hier volop aandacht aan.

Wilt u meer te weten komen over Blanche Dael
of wilt u bespreken wat Blanche Dael voor u als ondernemer kan betekenen?
Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. 

sales@blanchedael.nl – 043 321 34 75

CONTACTFORMULIER

Wij wijzen u op onze privacy verklaring en onze algemene voorwaarden.

MY CUP OF TEA

In onze winkel in de Wolfstraat in Maastricht staan ruim tachtig soorten thee 
en infusies in het schap. Thee die we door en door kennen en die soms op Blanche Dael
recept wordt gemengd door onszelf of door onze importeur.

Wij adviseren onze klanten dagelijks over thee en weten daarom welke theesoorten in de smaak vallen bij de consument. Hierop baseren wij dan ook onze asortimentskeuze voor de thee in de builtjes voor de horeca. 

SELECTIE IN BALANS
In ons theeassortiment voor de horeca vindt u een aantal eerlijke smaken zoals een zwarte Ceylpn thee, een naturelle Rooibos of een groene Chinese thee. Niet iedereen houdt van smaakjes. 

Voor diegene die dat juist wel op prijs stellen kiezen we de bestverkopende theeën zoals 
Dael’s Droum, Dael’s Delight, Thé Blanc Cassis en de Shencha Green Lemon. Deze theesoorten zijn ook los in onze winkel in Maastricht verkrijgbaar. 

Wist u trouwens dat echte thee uitsluitend van het blad van de Camelia wordt gemaakt? Alle overige theeachtige dranken noemen we daarom infusies. 

De wereld van thee is heel divers, we gaan er graag met u over in gesprek om te kijken wat dit voor uw bedrijf kan betekenen. 

THEEREKJES MET EEN VERHAAL
De theerekjes van Blanche Dael waarin wij onze thee’s in presenteren zijn voor veel horecazaken én hun gasten een herkenbaar product. Deze houten rekjes worden al jaren gemaakt door Athos, een werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. U kunt kiezen uit verschillende kleuren theerekjes.

 

blanche dael koffie op kantoor

Op een gezellig terras, op het station, in de bibliotheek: overal kun je vandaag de dag wel een heerlijke kop baristakoffie krijgen. Behalve op het werk… Gun jezelf en je collega’s ook een heerlijk kop baristakoffie op kantoor. Naast onze totaaloplossing voor horeca biedt Blanche Dael ook

de rijke geschiedenis van maison blanche dael

Ons familiebedrijf Blanche Dael is genoemd naar de dochter van Guillaume Dael die in 1878 een zaak in
Koloniale Waren stichtte aan de Wolfstraat in Maastricht. In de loop der tijd heeft ons bedrijf zich ontwikkeld
tot een fanatieke koffiebrander die anno nu betrokken is in de hele koffieketen: van de strenge selectie van
groene koffie tot en met de latte art in de cappuccino bij haar zusterbedrijf Coffeelovers. 

Op 17 april 1878 is door Guiliaume Dael (Gulpen 02-05-1851), ‘G. Dael, in Koloniale waren’ opgericht in de Wolfstraat 28 te Maastricht. Het huis waar hij sinds 16 april 1877 woont. Hij verkoopt onder andere zeep, olie, conserven, lucifers, petroleum, biscuits en andere luxe artikelen. In 1905 neemt Guillaume Dael de branderij, annex magazijn, over van August Hustinx in de Bonnefantenstraat, nu Heksenhoek in Maastricht. Vanaf die periode wordt in eigen beheer koffie gebrand. Op 5 oktober 1923trouwt Louis Boesten met Blanche, de jongste dochter van de oprichter. Guilliaume Dael overlijdt in 1928. Vanaf 1928 luidt de bedrijfsnaam: ‘Maison Blanche Dael’. 


Blanche, naar wie de winkel is genoemd, is feitelijk lerares “Fransch M.O.” In 1928 wordt de koffiebrander uit de Bonnefantenstraat in de winkel geplaatst op de plek waar die nu nog steeds staat.


In 1956 komt de heer Jean Erkamp in dienst en hem wordt het vak van koffiebranden bijgebracht. Tot op hoge leeftijd blijven Boesten en zijn vrouw Blanche bij de zaak betrokken, maar in 1969 besluiten zij de zaak te verkopen aan hun brander J. Erkamp en zijn zwager H. Berghof.

De naam ‘Maison Blanche Dael’ blijft gehandhaafd en in de loop der jaren concentreert het assortiment zich steeds meer op koffie, thee, pinda’s en bijbehorende accessoires. In 2000 treedt de heer Erkamp uit de zaak terug en geeft hij het stokje door aan zijn neef Albert Berghof. In 2018 vierde Blanche Dael haar 140-jarige bestaan en wordt er hard gewerkt om ook de volgende 140 jaar een koploper te zijn in kwaliteitskoffie en thee. 

ESCUELA
BLANCHE DAEL

Eerlijkheid en betrokkenheid zijn kernwaarden van ons bedrijf. Wij zijn bevoorrecht dat we met mooie producten kunnen werken en dat we op deze wijze in contact staan met mensen uit regio’s met een rijke cultuur, maar vaak ook met armoedeproblemen. Door een eerlijke prijs te betalen, maar ook door actief hulp te bieden proberen we iets positiefs teweeg te brengen waardoor de hele keten in balans is. Met onze stichting Escuela Blanche Dael steunen we op kleinschalige wijze diverse scholingsprojecten in Guatemala, waaronder studiebeurzen voor studenten van de Las Flores koffieschool in Barbarena Guatemala. Ook u kunt daaraan uw steentje bijdragen door € 0,25 extra per kilo koffie te betalen. Blanche Dael verdubbelt dit bedrag en zorgt ervoor dat dit 100% goed terecht komt.