Facebook Pixel

Honduras La Balastrera BIO

Vanaf € 7,75

De Honduras La Balastrera is een biologische Single Farm Coffee en Rain Forest Alliance gecertificeerd. De koffie heeft een lichte kruidigheid met hints van zoethout en een fruitigheid van grapefruit.

Meer informtie
Regio Ocotepeque, Honduras
Koffieplantage La Balastrera
Hoogteligging 1200-1300 meter
Koffieboer Jaime Mauricio Ventura
Variëteit Parainema
SCA score 83 punten

Onze nieuwe trots: de 'Café En Passant', een nieuwe exclusieve lijn met koffies die slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn. Wij introduceren de Café En Passant graag aan u vanwege de exotische en verrassende smaken.

HONDURAS LA BALASTRERA

 

Jaime Mauricio Ventura produceert de Honduras La Balastrera op zijn koffieplantage La Balastrera. De liefde voor koffie heeft hij geërfd van zijn vader die hem als kleine jongen alle kneepjes van het vak leerde. Jaime werkt samen met zijn vrouw Maribel en zijn dochter Silvia, die Q-Grade gecertificeerd is en hem helpt de beste bonen te selecteren voor zijn koffies. 

 

Finca La Balastrera

De koffieplantage La Balastrera ligt in de koffiestreek Octepeque, Honduras. Jamie Ventura bezit 4 hectare land en zijn dochter 2,5 hectare land.  Jaime geeft reeds 7 jaar leiding aan de koffieplantage met 'honey', 'natural' en 'washed' productieprocessen. De koffieplantage ligt tussen de 1200 en 1300 meter en schaduw wordt voornamelijk geboden door lokale bomen zoals Copalchi, Gravillea en Guamo. Finca La Balastrera is Rain Forest Alliance gecertificeerd.

Honey Process

Jaime heeft inmiddels vele jaren ervaring met specialty coffee en zijn ervaring ligt in de verwerkingsmethode 'honey process'. Bij honey process blijft de mucilage (een plakkerige substantie onder het vruchtvlees) om de bonen zitten. Het honingachtige fruitlaagje werkt als een soort marinade voor het boontje. Dit zorgt voor een extra zoetheid, complexe fruittonen en een lange nasmaak.

 

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Tussen € 30 en € 50: € 2,50 
Tot € 30: € 5,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.