Ethiopië Gotae Sodu Bio

€ 9,25

Heerlijke biologisch wild gegroeide koffie uit Ethiopië. Hand geplukt door kleine boeren met een fruitig zoete smaak. 

Meer informtie
Smaakomschrijving Vanillezoet met fruitige tonen van kers, framboos en aardbei. Hints van cacao en karamel. Licht kruidig met een romig mondgevoel.
Herkomst Ethiopië
Regio Gotae Sodu, Hambela Wamena
Hoogteligging 2.250 meter
Variëteit Arabica: JARC
Zetadvies Filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso.
SCA score 84,5
Certificaat Organic, SKAL

WILD GEGROEIDE KOFFIE

Wasstation Gotae Sodu ontvangt de koffiekers van kleine boeren die koffie verbouwen in het gelijknamige beschermde bosgebied. Aangezien het bos wordt beschermd door de overheid en menselijke tussenkomst minimaal moet zijn, treden kleine boeren meer op als rentmeesters van de wilde koffie die in het gebied groeit dan actieve boeren. Dit zorgt automatisch voor een biologische teeltmethode.

De rijpe, rode koffiekersen worden selectief met de hand geplukt door boeren en afgeleverd bij het wasstation. Deze volledig gewassen biologische koffie wordt verbouwd in de beschermde bossen in Guji. De semi-wilde aard van het bosrijke gebied zorgt voor een aantal unieke genetische diversiteit aan bomen. Dit leidt tot een aantal buitengewone en excentrieke koffiesmaken. 

Bij opname wordt de kers op een drum pulper tot pulp verpulverd en gedurende 24 tot 60 uur in water gefermenteerd. Na de gisting wordt de koffie in schoon water gewassen en door betonnen sorteerkanalen geleid. Vervolgens wordt het perkament 5 uur in schoon water geweekt. Perkament wordt op verhoogde bedden gelegd om te drogen, dit heeft ongeveer 12 dagen nodig. Het wordt regelmatig geharkt om een gelijkmatige droging te garanderen.  Het perkament heeft ongeveer 12 dagen nodig om te drogen. Deze bijzondere verwerkingsmethode zorgt voor complexe koffie. Vanillezoet met fruitige tonen van kers, framboos en aardbei. Hints van cacao en karamel. Licht kruidig met een romig mondgevoel. 

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen