Wat we doen?

Hoewel de nood hoog is, is het steunen van een school in Guatemala nog niet zo eenvoudig. Er is een goed netwerk ter plekke nodig zodat je op de hoogte bent van de behoefte van de school en zodat je zeker weet dat het geld van de stichting adequaat wordt ingezet op de afgesproken wijze. Samen met het bestuur van stichting PIMMA en Mario Coolen van Solidaridad proberen we dit netwerk gestalte te geven.

– € 0,25 van de opbrengst van een pakje Escuela Blanche Dael koffiemelange gaat naar de stichting. Dit bedrag wordt door Blanche Dael telkens nog eens verdubbeld!
– In onze winkel in de Wolfstraat te Maastricht kunnen klanten donaties doen in onze Escuela Blanche Dael collectebus.
– Blanche Dael personeelsleden staan hun fooi vrijwillig af aan de stichting Escuala Blanche Dael.
– Alle (beheers)kosten van de stichting worden betaald door Blanche Dael en er blijft dus € 0,00 aan de ‘strijkstok’ hangen.
– Blanche Dael personeelsleden geven vrijwillig rondleidingen en proeverijen, waarvan de opbrengst volledig naar de stichting gaat.
– Naast Escuela Blanche Dael steunen we in samenwerking met de Efico foundation, Rainforest Alliance en de Gaia Nature Fund diverse andere onderwijsprojecten in Guatemala, zoals een kleuterschool en basisschool voor kinderen van koffieboeren & het trainen van docenten van basisscholen in een betere omgang met de natuur en het regenwoud.