Even voorstellen

Met trots stellen we 5 nieuwe jongeren aan u voor: Na Ana, Cristian, Erlick en Augusto krijgen nu Maydelin, Ramiro, Fredy, Javier en Anderson de kans om hun diploma aan de Escuela de Caficultura Las Flores in Barberena in Guatemala te behalen. Met behulp van een studiebeurs van Blanche Dael!
Ook deze 5 studenten komen uit koffiegebieden en willen graag hun toekomst opbouwen als koffieboer. Gelukkig maar want zij zijn hard nodig om de koffielandbouw in stand te houden en de uitdaging aan te gaan van het veranderende klimaat en de groeiende vraag naar kwaliteitskoffie.
Wij zijn blij dat we samen met onze partners Efico Foundation en Funcafe de opleiding van deze jongeren mogelijk kunnen maken. Ook wij hebben er baat bij dat de kwaliteit van koffie in de toekomst wordt gewaarborgd en dat lokale koffieboeren een eerlijke prijs voor hun koffie krijgen. Hopelijk drinkt u over een paar jaar koffie die door een van genoemde jongeren is geteeld; dat zou fantastisch zijn!
Ook laten wij u graag kennismaken met Roger Cifuentes, de directeur van onze eigen basisschool “Escuela Blanche Dael” in San Martin Chile Verde in Guatemala. Al 22 jaar is Roger de drijvende kracht achter de school die in 2006 werd verwoest door orkaan Stan en met geld van Blanche Dael is herbouwd. Verder op de site kunt u met eigen ogen zien wat onze stichting voor een mooi werk kan doen voor kinderen voor wie basisonderwijs geen vanzelfsprekendheid is.
Als u koffie drinkt van Blanche Dael weet u in ieder geval dat wij maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. En zeg nu zelf; dan smaakt dat kopje koffie nóg lekkerder toch? Dank u wel voor uw steun!
Mireille Berghof,
Voorzitter stichting Escuela Blanche Dael