Facebook Pixel

Dael's Delight in theeblik

Vanaf € 10,25

Blanche Dael huismelange van witte en groene theeblaadjes op smaak gebracht met vruchten en kruiden in een uniek wit theeblik.

Meer informtie
Soort Groen-witte melange
Smaakomschrijving Frisse en toegankelijke theemelange met een bouquet aan smaken: fruitigheid, notigheid en kruidigheid.
Ingrediënten Groene thee, witte thee, limoengras, oranjebloesem, sinaasappelschil, rozenblaadjes, amandelstukjes en kaneel.
Zetwijze Gebruik 2 gram per 200 ml in een royaal theefilterzakje en zet het 2-3 minuten zachtjes op in water van 85°C.
Herkomst Sri lanka

De Dael's Delight is een exclusieve melange van Blanche Dael. Ook verkrijgbaar in biologisch afbreekbare builtjes.

WITTE THEE

Witte thee is de enige thee die gemaakt wordt door blaadjes van de camellia sinensisplant direct na de pluk te drogen. Bij voorkeur aan de lucht in de zon, maar wanneer het weer dit niet toelaat, ook in geconditioneerde kamers. Voor een pur sang witte thee gebruikt men alleen de uitlopers van de toppen van de theeplant. Deze uitlopers (de ‘buds’) hebben donzige haartjes die de thee een witte schijn geven. Het is een heel kostbare en delicate thee, die zich kenmerkt door een licht aftreksel met een subtiel parfum.

In de praktijk plukt men vaak de verse ‘two leaves’ erbij om de thee meer volume te geven en om de thee betaalbaar te maken. Dat gaat dan weliswaar ten koste van de witte kleur van het gedroogde blad, maar door het typische drogingsproces blijft de smaak toch onmiskenbaar subtiel en delicaat. 

Thee wordt exclusief gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensisplant. Extracties die gemaakt worden van andere ingrediënten dan de blaadjes van de Camelia Sinenis mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Dat noem je dan bijvoorbeeld een infusie van kruiden of fruit. Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende blaadje (soort naaldje) en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two leafs and a bud'. Met die vers geplukte blaadjes kun je zwarte, oolong, groene en gefermenteerde thee maken.

Als na de winter de eerste blaadjes aan de theestruik groeien zitten er nog fijne donshaartjes op. Die geven deze eerste uitlopers een witte schijn. De jonge blaadjes worden binnen 48 uur geplukt en te drogen gelegd in de zon. Dit zorgvuldige proces geeft een thee met een delicate smaak en veel anti-oxidanten.

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Tussen € 30 en € 50: € 2,50 
Tot € 30: € 5,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.