Ambacht

Ambacht betekent werken met je handen. Iets leren in de praktijk van een ervaren leermeester en daar vervolgens heel goed in worden. Koffiebrander zijn is zo’n ambacht. Een beroep dat je leert voor de rest van je leven. Niet omdat je niets anders kunt, maar omdat het je elke dag voldoening geeft om te doen én omdat je er gaandeweg alsmaar beter in wordt.

VAKMANSCHAP

Koffie branden is zo’n ambacht. En hoewel best veel mensen in staat zullen zijn om koffiebonen bruin te roosteren, is het niet eenvoudig om de bonen op de juiste wijze te garen en dit op consistente wijze onder iedere (veranderende) omstandigheid te doen. Dit onderscheidt de vakman! En als je het vak dan kunt overbrengen aan een nieuwe generatie, of beter gezegd een leerling; dán pas mag je je meesterbrander noemen.

KENNIS EN AMBACHT

Blanche Dael koestert ambacht en dat is ook de schaal waarop wij werken. Met kennis over de producten die we gebruiken en de warme contacten met de klanten die van ons product genieten. Niet alleen het branden, ook het verpakken is handwerk. Ieder pakje koffie wordt met de hand verpakt, op dezelfde wijze als 100 jaar geleden. Het Zakje met de oortjes is daarmee kenmerkend voor Blanche Dael