Leopold Vienna Cafétière 1000 ml

€ 29,95

Maak in een handomdraai koffie of thee met de French press van Leopold Vienna. De cafétière heeft een inhoud 1000 ml en is goed voor ruim 8 kopjes. 

In deze eenvoudige stappen maak je de lekkerste cafétière koffie:

1. MAAL DE KOFFIEBONEN
Voor het allerbeste resultaat maal je de verse koffiebonen vlak voor gebruik. Hanteer een grove en gelijkmatige maling. Beschikt u niet over een koffiemolen? Wij malen de koffie voor u op de juiste maling vlak voor verzending.

2. PLAATS DE GEMALEN KOFFIE IN DE CAFÉTIÈRE
Plaats de gemalen koffie in de schone voorgespoelde glazen pot van de cafétière. Gebruik 7 gram gemalen koffie voor iedere 100 milliliter water. Dit komt overeen met één eetlepel.

3. VOEG HEET WATER TOE
In Nederland is kraanwater van prima kwaliteit, maar echte barista’s prefereren gefilterd water (of Spa Blauw) voor het smaakvolste resultaat. Laat het gekookte water even afkoelen. Water dat direct van de kook wordt toegevoegd kan namelijk de koffie verbranden. Schenk het water gelijkmatig in de glazen pot, zodat alle koffiedeeltjes ondergedompeld worden. Vul de cafétière tot aan de bovenste streep en plaats vervolgens de deksel erop.

4. ZET DE TIMER
Laat de koffie 3 á 4 minuten trekken met de deksel op de cafétière. Na ongeveer een minuut zal er koffie komen bovendrijven aan de rand van de cafétière. Roer dit voorzichtig om met een lepel om de koffie de juiste extractie te geven.

5. DRUK DE FILTER NAAR BENEDEN
Druk na 3 á 4 minuten de stalen filter langzaam en gelijkmatig naar beneden.

6. SERVEREN MAAR!
De koffie is nu klaar om geserveerd te worden. Bij voorkeur in voorverwarmde kopjes. Let erop dat je de deksel goed vasthoudt bij het inschenken. Geniet ervan!

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen