Smaakinterview

Een onmisbaar ochtendritueel, een vertrouwde smaak of ultieme luxe. Voor veel mensen is koffiedrinken meer dan simpelweg ‘een bakkie doen’.

Gabriel Guevera (31) 

“Door mijn werk als barista bij Take Five in Maastricht ben ik andere koffie gaan drinken. Als student dronk ik automatenkoffie op de kunstacademie of koffie die mijn ouders voor me meenamen. Ook niet verkeerd hoor, maar toch niet te vergelijken met een kop koffie bij de Take. De Araba die ze hier schenken, zit voor altijd in mijn smaakpapillen gegrift. Het heeft mijn interesse in koffie aangewakkerd.

Thuis ben ik verschillende melanges van Blanche Dael gaan uitproberen. Vooral tijdens
etentjes met vrienden vind ik het leuk om af en toe iets anders te proeven. De Keniaanse en Braziliaanse koffies vind ik lekker. En natuurlijk de Mexicaanse, waar mijn eigen roots liggen. Als ik in het buitenland ben, ga ik altijd op zoek naar bijzondere koffietentjes of kleine branderijen. Als ik iets proef dat me bevalt, neem ik een zakje mee naar huis. Maar de smaak van de Araba is voor mij zo vertrouwd, dat ik er altijd weer bij terugkom.”

Smaakinterview Gabriel Guevara
Smaakinterview Gabriel Guevara
Docfest Maastricht © Docfest
Nederlandse dansdagen samenwerking lokaal met Blanche Dael
Kruisherenhotel Oostwegel collection
Raku thee set sandra jansen
theeplukker groene thee blaadjes
Andre Rieu favoriete winkel Maastricht
Vrijthof koffiemoment Maastricht Gastvrij
Familiebedrijf Blanche Dael
Ethiopia Sidamo koffie in Utrecht
ambachtelijke lekkere honing bij thee en melk
Week van Escuela patroon
Koffie top 100 Misset top 10
Tour de france coffee koffie
Koffiebranderij Maastricht
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Chocolaterie Jos Abbing
Zaterdag magazine
Italiaanse_koffie_zetten_ Mokkapot
Van koffiebes tot koffieboon
Koffie van Blanche Dael bij inzameling
Slow coffee Chemex
reis naar Midden-Amerika, door barista Marcel
jubileum foto vitrine koffie
Blanche Dael cupping koffie